divendres, 12 de març del 2010

Més sobre celibat i pederàstia

Tret d’El País d'avui, 12 de març de 2010:

Observador del Vaticà davant l'ONU, Silvano Maria Tomasi: "Els sacerdots tacats pel delicte de la pedofília no trobaran atenuants en la solteria. No hi ha excuses per a aquest crim odiós".

Filippo di Giacomo, sacerdot i exmissioner: "Jo he educat alguns nens, a Itàlia i a Àfrica, i mai se m'ha ocorregut posar-los la mà al damunt. Celibat no equival a malaltia. Hi ha capellans que respecten els nens i capellans que no. I per les xifres que coneixem, dubto molt que la proporció d'abusos infantils sigui més alta entre els religiosos que entre els civils".

Cardenal Oscar Rodríguez Maradiaga, president de Caritas Internacional i arquebisbe de Tegucigalpa: "No es pot relacionar pedofilia amb celibat. Els abusos succeeixen a tot arreu, fins i tot on no hi ha cèlibes". Maradiaga reconeix, però, que cal "insistir en la formació" dels seminaristes. "En el passat es coneixia pitjor la psicologia humana i de vegades gent que no era adequada per a la vocació emprenia el camí del sacerdoci".

Gerhard Mueller, bisbe de Ratisbona: "Els capellans que cometen delictes contra menors no poden seguir sent sacerdots".

I també això, que no és d'El País:

Stephan Ackerman, bisbe de Trèveris: «En el passat s’han amagat casos. Això ho hem de reconèixer amb dolor: certament s’han esdevingut tota una sèrie de casos en què no hi ha hagut voluntat d’investigar i els autors simplement van ser traslladats a una altra banda.»

La clau, per mi, és el que diu Maradiaga: "De vegades gent que no era adequada per a la vocació emprenia el camí del sacerdoci". Tal com vaig dir.
-----
Opus Dei i capellans pederastes
Abusos sexuals i avortaments
Els abusos sexuals dels capellans són pel celibat?
A tot arreu hi ha fang quan plou
El Vaticà i els capellans pedòfils
El celibat no causa la pedofília
Tothom s'exclama, jo també
Un editorial ponderat
Una altra opinió ponderada
I una tercera
I la definitiva
Parla el papa
Composició de conjunt - 1
Composició de conjunt - 2

-----